Behandlingar
Våra behandlingar är antingen riktade mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem, till exempel onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar eller huvudvärk. De kan också bidra till avslappning och välmående i allmänhet. Rörelseanalys och muskeltester erbjuds vid första besöket.
................................................................................................................................................................
Ansiktsmassage
Avslappnande behandling där hela ansiktet masseras med lugna rörelser. Både milda knådningar, cirklande rörelser och glidningar används för optimal avslappning.
ansiktsmassage
klassisk massage Klassisk massage
Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.
Muskulering
Många besvär i leder och muskler orsakas av strama och spända muskler. Vid muskulering jobbar vi direkt på de muskler som är spända och hårda. Musklerna masseras och töjs ut med en speciell teknik. Förutom massage och muskeltöjningar kan även longering och triggerpunkter ingå i behandlingen. Du blir rörligare och känner dig mer avslappnad.
muskulering
Fotmassage
Skön massage som utförs genom knådningar, tryck, glidningar på fot och underben. Avslappnande massage som mjukar upp och tar bort spänningar i fötterna och därmed ger smärtlindring och bättre rörlighet i fötter och underben.
Strain & counterstrain
Via speciella ömmande punkter lokaliseras spända muskler som hindrar en leds normala rörlighet. Terapeuten lägger patientens muskler i ett avslappnat läge utan att använda massage. Syftet är att avhjälpa obehag och smärta i muskler och leder.
Käkledsbehandling
Musklerna runt käkleden, tinningarna och i munnen masseras för att släppa spänningar i hela käkledsregionen. Behandlingen hjälper mot spänningar i käken och tandgnisslande men också mot nack- och huvudvärk m.m.
Massageterapeutisk behandling
En behandling där man kombinerar alla tekniker efter behov. Det kan bli en kombination av revolving, muskulering, knådning och rörelseterapi samt stretch mm. En djupgående behandling av spända och ömmande muskler och mjukt rättande av snedheter i bäcken och bröstrygg. Vi pratar om övningar hur man finner och behåller bra hållning, smidighet och balans.
Revolving
En djupgående och skön massagemetod som påverkar den djupa muskulaturen, muskelhinnorna och andningen. Man arbetar med bindväv, (muskelhinnor) runt spända muskler och ger därmed musklerna mera utrymme. Detta skapar avspänning och smärtlindring på ett effektivt och behagligt sätt.
Kraniosakral terapi
Kraniosakral terapi är en mjuk metod där man behandlar skallens alla ben och ryggradens kotor hela vägen till bäckenet och korsbenet. Man rättar till små felställningar  som skapar störningar i flödet i kroppen. Man arbetar med cerebro-spinalvätskans rörelse. Behandlingen är väldigt mjuk och man följer kroppens signaler. (Läs mer)
Lymfmassage
Lymfmassage är en särskild massageteknik och en viktig metod som stimulerar aktiviteten i lymfsystemet för att minska på svullnad i kroppens vävnader. Det genomförs med t.ex. strykningar i lymfflödets riktning, pumpning, cirklar, lätta vibrationer och några olika tekniker för att lösgöra hud och bindväv så att fibroser och ärrvävnad minskar. Trycket anpassas till den enskilde patientens tillstånd.
Behandlingen är effektiv men behaglig för klienten.