Massage
Massage ökar blodcirkulationen, mjukar upp och tänjer förkortade muskler, ger smärtlindring, är avslappnande och ökar välbefinnande. På denna sida hittar du dokument med mer information om massagen och dess effekter.
» Vad är massage? » Massagens verkan » Massageterapeutens etiska regler
» Massagens historia » Vår utbildning » Mer om kraniosakral terapi
................................................................................................................................................................
Varför certifierad massör?
Av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör blir den - som utöver sin diplomutbildning - blivit godkänd vid Branschrådets Svensk Massage nationella teoretiska och praktiska prov.
När Branschrådet Svensk Massage certifierar en massör innebär det en kvalitetsstämpel. En av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör ska vara det samma som en massör med hög kvalitet på utbildning och yrkeskompetens.
Olika massörer har i viss mån varierande yrkesinriktning beroende på utbildning, erfarenhet och egna specialintressen. Vissa är till exempel mer inriktade på idrottsverksamhet och andra mer inriktade på smärtbehandling. Branschrådets Svensk Massage certifiering garanterar en gemensam och tillförlitlig grundutbildning och baskompetensnivå.
När du väljer en certifierad massör väljer du alltså kvalitet och kompetens. Du väljer samtidigt god utbildning och beprövade metoder. Dessutom får du tryggheten i att massören har förbundit sig att arbeta under branschens etiska regler.
................................................................................................................................................................
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Medlemmarna i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är välutbildade, har patient- och ansvarsförsäkringar och följer branschens etiska regler.
Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds medlemmar arbetar i första hand med massage, zonterapi, akupressur eller kinesiologi. Dessa kroppsterapeuter använder en manuell behandlingsmetod, en direkt beröring, tryck eller töjning, med sina händer som arbetsredskap. En kroppsterapeut kan även arbeta med aromaterapi, shiatsu och SPA-behandlingar.
Kroppsterapi kan vara ren friskvård för att öka välbefinnandet, det kan också vara en riktad behandling eller ett stöd i samband med till exempel träning. Mot skador, muskelproblem, smärta och vid rehabilitering är kroppsterapier effektiva behandlingar.